OШ "МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ", ЈАГОДИНА
Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет.
 

Фото галерија

ЕКСКУРЗИЈА 8.РАЗРЕДА

Тара - Златибор - Дрвенград
МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ

Ученици петог разреда упознали су се са појмом медијске писмености, као и са осталим врстама 'писмености' које човек 21.века треба да поседује. Бавили су се традиционалним и савременим медијима. Истраживачким задацима и радионицама дошли смо до следећих закључака - штампане новине читају углавном деке и то ретко, радио се слуша у колима, а медиј који је најзаступљенији јесте интернет. Ученици су сазнали на који начин може да се обликује порука у медијима и схватили су да нарочиту пажњу треба да посвете провери веродостојности поруке. Оно на чему ће радити на наредним часовима јесте изградња критичког мишљења.
Посета предузећу ВУРОЛ

У четвртак, 15. септембра 2022, ученици седмог разреда који похађају слободну наставну активност Предузетништво посетили су предузеће Вурол у Јагодини како би чули и видели како једно предузеће функционише.
"Богат си онолико колико језика говориш"

Чланови секције страних језика, ученици шестог и седмог разреда, реализовали су огледни час под називом "Богат си онолико колико језика говориш" под менторством својих наставница Дијане Андрејић и Невене Обрадовић. Уз њих смо пропутовали кроз шест земаља: Немачку, Енглеску, Русију, Шпанију, Француску и Турску, а том приликом су нам представили не само културу и традицију земаља чије језике уче у школи, већ су нас и упознали са неким од најраспрострањенијих светских језика.
"Врабац и ласте" Лав Толстој

Угледни час: Српски језик "Врабац и ласте" Лав Толстој, Учитељица Сања Ђорђевић
Шаховски турнир

Шаховски турнир у оквиру изборног предмета ученика одељења 5/1 и 8/1 и наставника Горана Ђурђевића.
УСКРШЊИ БАЗАР 2022

ТЕМАТСКИ ДАН - УСКРС

Данас смо уживали радујући се Васкрсу,заједно са мамама и понеком баком. Тематски дан: Васкрс- најрадоснији празник. 1/3 и учитељица Гордана Јоцић.
ПОСЕТА МУЗЕЈУ НАИВЕ

Ученици 2/2 посетили су Музеј наивне и маргиналне уметности. Xвала на дивном дружењу кустосу, Јелени Јовановић !!!
Регионално такмичење у џудоу

На недавно одржаном школском регионалном такмичењу у џудоу, одржаном у Бору, ученици наше школе остварили су изузетне резулате: Алекса Ранђеловић 5-4, 1.место Лазар Јањић 6-2, 2.место Дуња Антић 5-2, 3.место Огњен Срећковић 6/3, 3. место Андреј Ранђеловић 3/3, 3.место Игњат Симић 4/3, 3. место Михајло Пешић 5-3, 5.место Вукашин Милосављевић 5-4, 5.место Ђорђе Апостоловић 6-1, 5.место