OШ "МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ", ЈАГОДИНА
Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет.
 

новости

Посета првака библиотеци

Датум: 06. Januar 2022 11:48 Категорија: новости

Ученици првог разреда у посети Народној библиотеци " Радислав Никчевић "

Прочитај

Хуманитарни базар

Датум: 23. Decembar 2021 13:39 Категорија: новости

Ученици нижих разреда су посетили хуманитарни базар "За Вуканов први корак", у организацији ПУ "Бамби".

Прочитај

Дан школе 2021.

Датум: 17. Decembar 2021 20:44 Категорија: новости

Данас (14.децембра) је наш Дан школе. Ове 2021. године, на жалост, тај дан је другачији него претходних година. И даље нисмо у могућности да на пригодан и свечан начин обележимо Дан школе како бисмо желели и по чему смо били препознатљиви.
Поштујући мере и препоруке Владе Републике Србије, данашњи дан обележавамо без свечане приредбе и великог окупљања.Уз помоћ ваших наставника и родитеља свакодневно се трудимо да својим знањем и искуством учинимо да што безболније пребродите ово време до оног када ћете се уз учење поново безусловно дружити и радовати.
Наставницима и свим запосленима у Школи, уз сво поштовање, захваљујем на храбрости и истрајности којом су показали да давањем свог максимума можемо одговорити сваком изазову.Уносили сте осмех у животе других особа што могу само посебни људи а ви сте то чинили сваки дан упркос тешкоћама.
Драги ученици, жао ми је што морате да сазревате брже од својих година и што вас живот учи да нека питања немају одговор али да упркос томе сваког дана имате на уму да ви том истом животу дајете смисао и лепоту. Желим вам пре свега, да останете здрави, насмејани, толерантни, да стекнете знања која ће Вам остати и која Вам нико не може одузети кад све ово прође, као што је све пролазно.
Родитељима желим да верују у своју децу, али и у наставнике своје деце и у нашу заједничку жељу да нас једнако сутрадан учине поносним својим личним и професионалним постигнућем.
Срећан нам свима Дан школе!
Директор школе Весна Милосављевић

Поводом Дана школе положено је цвеће на бисту народног хероја Милана Мијалковића чије име школа носи.

Прочитај

Траговима прошлости Пројекат III/1

Датум: 17. Decembar 2021 20:17 Категорија: новости

25.11.2021. ученици 3/1 су посетили "Завичајни музеј".Експонате музеја нам је представила кустос музеја и историчар уметности Јасмина Трајков. Пуни утисака вратили смо се у школу и цртали оно што нам се највише допало од експоната! Затим смо глумили децу из праисторије и правили мале глинене играчке какве смо видели у музеју.Све у свему било нам је веома интересантно. И научили смо доста о нашој прошлости.

Прочитај

Школско такмичење из математике

Датум: 05. Decembar 2021 16:19 Категорија: новости

Прочитај

У здравом телу здрав дух

Датум: 05. Decembar 2021 16:18 Категорија: новости

Прочитај

Радови ученика

Датум: 05. Decembar 2021 16:17 Категорија: новости

У сусрет празницима - Колонија


ЗИМА 2-2


Прочитај

ЈЕСЕН НА КОЛОНИЈИ

Датум: 28. Novembar 2021 18:03 Категорија: новости

Јесењи радови ученика на Колонији

Прочитај

ЈЕСЕЊИ КРОС

Датум: 28. Novembar 2021 17:57 Категорија: новости

Ученици млађих разреда су учествовали на кросу одржаном у дворишту наше школе. Погледајте резултате:

УЧЕНИЦИ 1. И 2. РАЗРЕДА

УЧЕНИЦИ 3. И 4. РАЗРЕДА


Прочитај

Сајам науке - STEAM пројекат

Датум: 28. Oktobar 2021 22:14 Категорија: новости

Сајам науке - STEAM пројекат

На данас одржаном САЈМУ НАУКЕ ученици шестог, седмог и осмог разреда и наставнице Јасмина Милосављевић (физика) и Мирјана Матић Радосављевић (хемија) представили су нашим гостима разноврсне експерименте из ХЕМИЈЕ: слоновска паста, дух из боце, хемијски камелеон, ротирајуће јаје, вештачки снег, изолација ДНК из банане, магично млеко, лава лампа, плаво зелени пламен... и из ФИЗИКЕ: Питагорина чаша, математичко клатно, преламање светлости, закон акције и реакције, стрма раван, лимун као батерија, Теслин трансформатор, нивои густине, балон у тегли, електрични паук, електролиза...

Прочитај