OШ "МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ", ЈАГОДИНА
Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет.
 

Достигнућа

Стоп вршњачком насиљу!

Датум: 27. Februar 2021 10:09 Категорија: новости

Међународни дан борбе против вршњачког насиља се обележава сваке године, последње среде у фебруару,  под називом „Дан розих мајица“.
 Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршку дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама. 
 Обележавање овог дана има за циљ промовисање толеранције, емпатије, поштовања различитости,  развијања сарадње и оснаживање...

   

Прочитај

"Бирам да свирам"

Датум: 23. Februar 2021 13:37 Категорија: Достигнућа

Прочитај

Сигуран интеренет - добар интеренет

Датум: 20. Februar 2021 12:15 Категорија: новости


Поводом међународног дана безбедности на интернету одржане су радионице на часу одељенског старешине у старијим разредима. Поред разговора и дебата на тему безбедности и могућностима заштите на интеренту израђени су интересантни и поучни панои.


Прочитај

" Safer Internet Day ~ Дан безбедног интернета"

Датум: 20. Februar 2021 12:13 Категорија: новости

Поводом међународног дана безбедности на интернету учитељице Јелена Илић и Мирјана Мишић су заједно са својим ученицима одељења 2/1 и 4/2 одржале радионицу " Safer Internet Day ~ Дан безбедног интернета"


Прочитај

Угледни час

Датум: 20. Februar 2021 12:12 Категорија: Достигнућа

У оквиру међународног пројекта "All are children's toys", учитељица Мирјана Мишић је одржала угледни час из предмета Од играчке до рачунара. Сарадња на заједничкој платформи за игру је била како едукативна тако и забавна за ученике.

Прочитај

Још једна у низу.....

Датум: 20. Februar 2021 12:08 Категорија: Достигнућа

Прочитај

Прослава школске славе

Датум: 27. Januar 2021 14:41 Категорија: новости

Конкурс за најбољи литерарни и ликовни рад на теме којима се велича и слави лик и дело Светог Саве.

У складу са нашом традицијом и ове године смо обележили школску славу Светог Саву сечом колача. Због тренутне епидемиолошке ситуације, сечи колача су присуствовали директорка школе, вероучитељ, наставник историје и представници ђачког парламента 8. разреда. У нади да ћемо следећу славу дочекати сви заједно, онако како смо научили и како нам доликује срећна слава свим ученицима, наставницима и радницима ОШ"Милан Мијалковић"!

  

Прочитај

ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА

Датум: 15. Januar 2021 18:36 Категорија: новости
ОПЕРАТИВНИ ПЛАН РАДА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ 20-21

РАСПОРЕД ЧАСОВА - СТАРИЈИ РАЗРЕДИ
Прочитај

Позив за вакцинацију

Датум: 15. Januar 2021 17:58 Категорија: новости

Прочитај

Our Innovative Journey to Learning: STEAM

Датум: 14. Januar 2021 20:01 Категорија: Достигнућа

Од 1. децембра смо у новом међународном пројекту мобилности Our Innovative Journey to Learning: STEAM. Земље учеснице су Енглеска, Пољска, Чешка, Шпанија,Турска и Србија.

 
 

У
 оквиру овог пројекта наши ученици правили новогодишње честитке које ће бити послате на адресе школа осталих земаља учесница


Прочитај