OШ "МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ", ЈАГОДИНА
Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet.
 

Достигнућа

Дебата

Датум: 10. Novembar 2019 21:21 Категорија: новости

У оквиру пројекта "Школа за 21. век" наставница Драгана Гвозденовић одржала је интересантан час дебату на тему "Школа -некад и сад". Ученицима је овакав начин рада интересантан и радо се укључују у изношење мишљења и полемику.

  

Прочитај

"Моја машта бира да истражи тајне свемира"

Датум: 02. Novembar 2019 23:04 Категорија: Достигнућа

СЕРТИФИКАТИ ЗА УЧЕШЋЕ У МЕЂУНАРОДНОМ ПРОЈЕКТУ.

"МОЈА МАШТА БИРА ДА ИСТРАЖИ ТАЈНЕ СВЕМИРА"

Фотографија корисника Снежана Марковић /4./1

 

Прочитај

Угледни час

Датум: 02. Novembar 2019 22:54 Категорија: Достигнућа

Угледни час учитељице Сање Марковић, одељење 3/1, час ликовне културе: "Композиција боја" - јачање међупредметних компетенција кроз ИКТ.
     

Фотографија корисника ОШ      Фотографија корисника ОШ

Прочитај

Посета библиотеци

Датум: 02. Novembar 2019 22:48 Категорија: новости

Ученици трећег разреда су у оквиру тематског дана "Јесен у завичају" посетили Градску библиотеку и Градски парк.

Фотографија корисника ОШ Фотографија корисника ОШ

Фотографија корисника ОШ "Милан Мијалковић", Јагодина      Фотографија корисника ОШ "Милан Мијалковић", Јагодина

Прочитај

Европска ознака квалитета

Датум: 30. Oktobar 2019 14:27 Категорија: Достигнућа

Захваљујући раду у оквиру пројекта„OUR FUTURE IS IN OUR HANDS“, „MY CULTURAL SONGS“i „MY MESS IS YOURS". учитељица Слађана Аћимовић,њени ученици и школа су добили три европске ознаке квалитета.Честитке за учитељицу и њено 4/3.
Такође, у оквиру пројекта " OUR FUTURE IS IN OUR HANDS" учитељица Мирјана Мишић и њени ученици III/2,а самим тим и наша школа добили су Европску ознаку квалитета за изузетност рада у оквиру овог пројекта.

 


Фотографија корисника Sladjana AcimovicФотографија корисника ОШ

Фотографија корисника Sladjana AcimovicФотографија корисника Sladjana Acimovic

Прочитај

Пројекат - Сусрет светова

Датум: 27. Oktobar 2019 12:19 Категорија: Достигнућа

Додела захвалница ученицима који су учествовали у пројекту " Сусрет светова 3 "и диплома за истраживачки рад и презентацију Виктору Маринковићу и за истраживачки рад Милици Савић...

Фотографија корисника Снежана Марковић /4./1

Прочитај

Школа за 21. век - угледни час

Датум: 25. Oktobar 2019 10:23 Категорија: Достигнућа

У оквиру пројекта "Школа 21. века" одржан је угледни час у корелацији са географијом и информатиком и рачунарством на тему "размера". Ученици на часу математике науче шта је размера али често не разумеју како је могу применити у пракси. Кроз географију упознају се са размером на карти а помоћу микробита мерили су учионицу и одредили у којој размери би могли да је нацртају у својим свескама. 

ЈОШ СЛИКА


Прочитај

Дан града Јагодине

Датум: 22. Oktobar 2019 16:42 Категорија: новости

Поводом 17.октобра Дана ослобођења, град Јагодина је традиционално на свечаној седници Скупштине града доделио друштвена признања најбољим ученицима основних и средњих школа, спортистима који су постигли запажене резултате на домаћој и међународној сцени, организацијама и удружењима. Поносни смо што су међу награђенима и четири наша ученика.
• Теодора Ђорђевић, ученица осмог разреда ОШ „Милан Мијалковић“, за одличан успех и остварене резултате на такмичењима од општинског до окружног ранга из хемије, као и за освојено прво место на државном такмичењу у авиомоделарству. И наши бивши ученици:
• Јелена Петровић, свршена ученица четвртог разреда ЕТШ „Славка Ђурђевић“ и ђак генерације, за одличан успех и остварене резултате на такмичењима на којима је успешно представљала школу, освајањем трећег места на републичком такмичењу из рачуноводства и осмог места на такмичењу истог ранга из енглеског језика у јакој конкуренцији филолошких стручних школа.
• Милица Чикарић, члан карате клуба „Хаи-кен“, репрезентативка Србије у каратеу и државни првак Србије. Карате тренира од пете године живота и до сада је освојила око 100 медаља на домаћим и међународним такмичењима, међу којима је најзначајнија бронзана медаља на европском првенству. Пет година државни је првак у катама без забележеног пораза на државним првенствима и Купу Србије. Паралелно, велики успех постиже и у музичкој каријери, где је као финалиста интернационалних музичких такмичења на националним телевизијама успешно промовисала свој родни град.
• Дејан Срећковић, члан клуба „Блацк Хорнетс“, стандардни репрезентативац Србије у америчком фудбалу. Освајач је златне медаље на Балканском првенству и сребрне медаље на јуниорском Европском купу. Од 2018. године наступа за сениорску репрезентацију Србије и двоструки је државни првак Србије са својим клубом, где је два пута проглашен за МВП играча првенства.
Још једном им честитамо на награди са жељом да се и на даље поносимо што су ученици баш наш школе

Фотографија корисника ОШ "Милан Мијалковић", Јагодина


Прочитај

Дан здраве хране

Датум: 17. Oktobar 2019 09:15 Категорија: новости

16.10.2019. је у нашој школи кроз пројектну наставу обележен Дан здраве хране на иницијативу наставнице биологије Весне Вујадиновић, у сарадњи са наставницама страних језика, Ксенијом Илић и Невеном Обрадовић.

Програм је започет представљањем ученика 5. и 6. разреда у оквиру такмичења у погађању назива намирница (воћа и поврћа) на енглеском и немачком језику, а затим су ученици 7. и 8. разреда представили лековите биљке и њихове карактеристике уз усмено излагање, Power Point презентацију и послуживање биљних чајева. 
Програм је обогаћен штандовима са храном којом су се ученици послужили након програма и  на чијој припреми  се посебно захваљујемо ученицима и њиховим родитељима.

СТАРИЈИ РАЗРЕДИ

Фотографија корисника ОШ


ЛЕКОВИТО БИЉЕ

Фотографија корисника ОШ "Милан Мијалковић", ЈагодинаМЛАЂИ РАЗРЕДИ

Фотографија корисника ОШ
 

Прочитај

Every pupil is important-special education

Датум: 10. Oktobar 2019 19:51 Категорија: Достигнућа

Чланови Child-Friendly School пројекта су успешно завршили обуку Every pupil is important-special education у Финској, у Joensuu, Finska. Једва шекамо да своја знања поделимо са колегама.
Фотографија корисника ОШ "Милан Мијалковић", Јагодина

Прочитај