OШ "МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ", ЈАГОДИНА
Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет.
 

Бесплатни уџбеници - обавештење!

Датум: 09. Jun 2020 15:26 Категорија: новости

Ово јутро ме подсећа на тебе | Додатни час

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће и за школску 2020/2021. годину реализовати пројекат „Бесплатни уџбеници“.

Право на бесплатне уџбенике могу остварити:

1) ученици из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи;

2) ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану-ИОП);

3) ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом који образовно-васпитни рад не остварују по индивидуалном образовном плану, али имају потребу за прилагођавањем (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат);

4) ученици који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему образовања и васпитања.

Школи се као доказ о испуњености услова доставља следећа документација:

1) за ученике социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи – решење (копија) којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи;

2) за ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (основна школа, средња школа, факултет) – потврда образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својству ученика прилаже се за свако дете.

3) за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом, посебна документација није потребна јер школа поседује податке о наведеним ученицима.

Неопходно је да се родитељи ученика који оставрују право на бесплатне уџбенике по неком од основа пријаве секретаријату школе. Рок за пријаву је 26. јун 2020. године.
Уколико родитељи при пријављивању немају потраживану документацију, могу је доставити накнадно, а најкасније до преузимања уџбеника.


Уџбеници који се добијају бесплатно у оквиру овог Пројекта су:

1) за I циклус основног образовања и васпитања: математика, српски језик, свет око нас, природа и друштво, страни језик као обавезни предмет

2) за II циклус основног образовања и васпитања: математика, српски језик, први страни језик (енглески) , географија, историја, хемија, физика и биологија.