OШ "МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ", ЈАГОДИНА
Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет.
 

Дан града Јагодине

Датум: 22. Oktobar 2019 16:42 Категорија: новости

Поводом 17.октобра Дана ослобођења, град Јагодина је традиционално на свечаној седници Скупштине града доделио друштвена признања најбољим ученицима основних и средњих школа, спортистима који су постигли запажене резултате на домаћој и међународној сцени, организацијама и удружењима. Поносни смо што су међу награђенима и четири наша ученика.
• Теодора Ђорђевић, ученица осмог разреда ОШ „Милан Мијалковић“, за одличан успех и остварене резултате на такмичењима од општинског до окружног ранга из хемије, као и за освојено прво место на државном такмичењу у авиомоделарству. И наши бивши ученици:
• Јелена Петровић, свршена ученица четвртог разреда ЕТШ „Славка Ђурђевић“ и ђак генерације, за одличан успех и остварене резултате на такмичењима на којима је успешно представљала школу, освајањем трећег места на републичком такмичењу из рачуноводства и осмог места на такмичењу истог ранга из енглеског језика у јакој конкуренцији филолошких стручних школа.
• Милица Чикарић, члан карате клуба „Хаи-кен“, репрезентативка Србије у каратеу и државни првак Србије. Карате тренира од пете године живота и до сада је освојила око 100 медаља на домаћим и међународним такмичењима, међу којима је најзначајнија бронзана медаља на европском првенству. Пет година државни је првак у катама без забележеног пораза на државним првенствима и Купу Србије. Паралелно, велики успех постиже и у музичкој каријери, где је као финалиста интернационалних музичких такмичења на националним телевизијама успешно промовисала свој родни град.
• Дејан Срећковић, члан клуба „Блацк Хорнетс“, стандардни репрезентативац Србије у америчком фудбалу. Освајач је златне медаље на Балканском првенству и сребрне медаље на јуниорском Европском купу. Од 2018. године наступа за сениорску репрезентацију Србије и двоструки је државни првак Србије са својим клубом, где је два пута проглашен за МВП играча првенства.
Још једном им честитамо на награди са жељом да се и на даље поносимо што су ученици баш наш школе

Фотографија корисника ОШ "Милан Мијалковић", Јагодина