OШ "МИЛАН МИЈАЛКОВИЋ", ЈАГОДИНА
Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет.
 

Достигнућа

Сараднички час - 4.разред, географија

Датум: 01. Novembar 2022 18:53 Категорија: новости

У одељењу IV2 одржан је 31.10.2022. године у оквиру предмета Природа и друштво сараднички час под називом Србија – моја домовина који су реализовали учитељица Весна Петровић и наставник географије Саша Микић. Веома добро припремљени и изузетно мотивисани ученици  показали су завидан ниво знања и креативности. Кроз путовање на које смо кренули кроз Србију, прво је представљен наш град Јагодина, а затим смо путовали у правцу севера, југа, истока и запада на које су нас повели и успешно водили ученици у улози туристичких водича.  


Прочитај

A MATH ADVENTURE

Датум: 29. Oktobar 2022 22:06 Категорија: Достигнућа

Честитамо колегиници Сањи Марковић !!!Додељене eTwinning националне ознаке квалитета за школску 2021/2022. годину:
Сања Марковић, ОШ ,,Милан Мијалковић", Јагодина за пројекат: • A MATH ADVENTURE / BİR MATEMATİK SERÜVENİ

Прочитај

Трнова Ружица - МЕТОДА ШЕСТ ШЕШИРА

Датум: 29. Oktobar 2022 21:55 Категорија: новости

Час српског језика, наставна јединица - Трнова Ружица Обрада књижевног текста коришћењем технике - Шест шешира, научено на семинару и примењено у пракси учитељица Снежана Марковић - 3/1

Прочитај

ДАН ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ

Датум: 29. Oktobar 2022 21:49 Категорија: новости#daninteligencije @daninteligencije Огледним часом "Бег из Бакингемске палате", у који је укључено чак пет предмета (енглески, немачки и српски језик, као и историја и информатика), наставница Дијана Андрејић је са својим одељењем 7/2 учествовала у обележавању Дана интелигенције у организацији Менсе Србије у уторак, 25. октобра. Ученици су бежали из виртуелног Escape Room-а решавајући разноврсне језичке задатке и тако скупљали делове лозинке како би дошли до коначне шифре за откључавање дигиталне браве.

Прочитај

БОРАВАК

Датум: 29. Oktobar 2022 21:45 Категорија: новости


Ових дана смо били вредни и креативни, поред учења, забављали моделујући поврће које нам даје јесен, а неки од нас су научили и да вежу пертле.
Малишани у боравку

Прочитај

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛИВАЊУ

Датум: 20. Oktobar 2022 19:50 Категорија: Достигнућа

Прочитај

CODE WEEK 2022 - "Недеља програмирања - 2022"

Датум: 20. Oktobar 2022 19:46 Категорија: новости

 

Ученици 5.разреда су успешно савладали прве кораке блоковског програмирања и добили виртуелне сертификате - "Code hour - certificate" Програмерска секција - упознали смо се са основним функцијама Микробита

Прочитај

ОКТОБАРСКА НАГРАДА

Датум: 20. Oktobar 2022 19:03 Категорија: Достигнућа

Поводом Дана града уручене су најбољим ученицима Октобарске награде. Међу награђенима је и наш Теодор Стефановић, ученик осмог разреда, који је поред одличног успеха и активног бављења спортом био и учесник два републичка такмичења из хемије и математике.
Честитамо Теодору!

Прочитај

Општинско такмичење у стоном тенису

Датум: 20. Oktobar 2022 19:01 Категорија: Достигнућа

На Општинском такмичењу у стоном тенису ученици наше школе су остварили одличан резултат - девојчице 2.место, екипно - дечаци, 3.место, екипно. Честитамо!

Прочитај

"Рецитационица"

Датум: 20. Oktobar 2022 18:59 Категорија: Достигнућа

Јована Минић, ученица седмог разреда наше школе, учествује на Републичком фестивалу "Рецитационица" где се пласирала у 10 најбољих такмичара.Навијамо за Јовану и желимо пуно среће на сутрашњем такмичењу!


Прочитај